Március 21.-én tartották az 1904-ben alapított Explorers Club éves vacsoráját New York-i Waldorf Astoriában, ahol ízeltlábúakat, férgeket, csótányokat, pókokat, krokodilokat, rákokat és egyéb állati különlegességeket szolgáltak fel a vendégseregnek. Az Explorers Club terepmunkákra, tudományos felfedezőutakra specializálódott társaság.
Fotó: Andrew Kelly
Hagyomány, hogy időről időre gazdag, befolyásos emberek összejönnek e nívós helyen, hogy fura ételeket kóstolhassanak meg: nyársra húzott csótányt, filézett pézsmapockot ízlelgethettek, a főfogás aligátor volt, a csemege pedig sült pók. A séfek feltálaltak még kígyófejű halat is, de a kecskeszem sem maradt el. A cél az volt, hogy különlegességet csempésszenek a hétköznapi étkek sorába. Arról is gondoskodtak, hogy a furcsa falatokat a legjobb pezsgővel öblítsék le a vendégek, és talán bódultan a hüllőket is szívesebben rágcsálták el.
Kígyóhal
Fotó: Andrew Kelly
Strucc
Fotó: Andrew Kelly
Skorpió a süteményen
Fotó: Andrew Kelly
Fehércsokoládéba mártott lárvák
Fotó: Andrew Kelly
Bikahere
Fotó: Andrew Kelly
Kecske hímtagja
Fotó: Andrew Kelly
Nyársra szúrt pókok
Fotó: Andrew Kelly
Csótány és pók
Fotó: Andrew Kelly
Fotó: Andrew Kelly
Krokodil
Fotó: Andrew Kelly
Fotó: Andrew Kelly
Fotó: Andrew Kelly
Fotó: Andrew Kelly
Fotó: Andrew Kelly
Fotó: Andrew Kelly