Alumínium nyílászárók: milyen előnyei vannak?

Napjainkban hazánkban még mindig inkább a fa-, illetve a műanyag nyílászárók az elterjedtebbek. Azonban létezik egy harmadik alternatíva is, amiről sokan nem is tudnak, pedig sokat profitálhatnának belőle. Az alumínium felhasználásával készített nyílászárók számos olyan előnnyel rendelkeznek, amelyekkel a másik két változat fölé képesek kerekedni. Vizsgáljuk meg, melyek ezek a tulajdonságok, és mit érdemes még tudni az alumínium nyílászárókról!

High-tech megjelenés

Ha alumínium ajtók és ablakok mellett tesszük le a voksunkat, először is készüljünk fel, hogy az átlagtól merőben eltérő megjelenést kölcsönöznek majd otthonunknak. A fémes felületek igazán különleges kinézettel bírnak, amelyek egy modern összképpel ruházzák fel az ingatlant. A lakossági felhasználásuk mellett többek között ezért is népszerűek bankoknál, kórházaknál és irodaépületeknél. Azonban a már-már futurisztikus, letisztult esztétika mellé sokkal többet is nyújtanak számunkra.

Rendkívüli stabilitás

Az alumínium nyílászárók legnagyobb előnye, hogy roppant hosszú az élettartamuk. Az anyag tulajdonságainak köszönhetően különösebb karbantartás és felületi kezelés nélkül is sokáig megtartják eredeti állapotukat. A nagyfokú szilárdság / súly aránya hatékonyabb felhasználást tesz lehetővé, miközben konvencionális rugalmasságot kínál. A mai modern biztonságtechnikai elvárásokat maximálisan teljesítik, nagyfokú biztonságot adva a családnak. Ezen kívül bizonyos méreteket, amiket sem műanyagból, sem fából nem lehet biztonsággal legyártani, azt alumíniumból még bátran vállalhatjuk.

Hang- és hőszigetelés

A másik nagyon hasznos tulajdonságuk, hogy kiváló szigetelők. A kiváló alapanyagok és a legújabb hőszigetelő anyagok energiatakarékosságot és megfelelő hangszigetelést biztosítanak felhasználóik számára. Akik szélsőségesen változó időjárási viszonyok uralta területen él, azok számára ideális megoldás. De a forgalmas utak vagy a nagyvárosban élők is sokat profitálhatnak az alumínium nyílászárókkal azáltal, hogy jelentősen lecsökkenti a zavaró zajokat. Rozsdamentesség miatt pedig nem kell sokat foglalkozni a rendszeres karbantartással sem.

Ügyeljünk a minőségre!

Arra viszont fokozottan ügyeljünk, hogy megbízható forrásból szerezzük be új alumínium nyílászáróinkat. Igyekezzünk óvakodni a legolcsóbb ajánlatokról, mivel az esetek többségében silány minőségű ajtóról vagy ablakról beszélhetünk. Inkább válasszunk olyan céget, amelyik magas szakmai tapasztalattal rendelkezik, és szakmai tanácsadással is szolgál. Tipp: átlag feletti minőségű, időtálló és egyedi alumínium nyílászárókat a Gil-Trade Kft. forgalmaz Magyarországon immár több, mint 2 évtizede – a tervezéstől a telepítésig minden terhet levesznek a vállunkról.

A nyílászárók kiválasztása új ház építésénél vagy meglévő felújításánál nem egyszerű feladat. Ha rosszul választunk, annak hosszú évekig „élvezhetjük” a gyümölcsét. Előbb mindenképp legyünk tisztában azzal, hogy milyen céllal és elvárásokkal nézelődünk a piacon. Amikor elbizonytalanodunk, egy elhamarkodott döntés helyett inkább kérdezzünk meg egy szakembert. A hasznos és hiteles információkkal felvértezve már sokkal könnyebb dolgunk lesz a választáskor.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!