Álomkonyha indukciós főzőlappal? Még a régi edényeket sem kell kidobni!

Az indukciós főzőlapok egyre elterjedtebbek a háztartásokban, viszont nem alkalmasak minden egyes főzőedény használatához. De egy mágneses trükkel gyorsan és könnyedén ellenőrizhető, hogy meglévő darabjaink illeszkednek-e az új főzőlaphoz.

Egyáltalán nem szükséges lecserélnünk a teljes edénykészletet, amennyiben indukciós főzőlapra váltjuk le konyhánk régi tűzhelyét. Nagyon sok anyaggal és változattal kompatibilis ez a kiváló találmány.

Honnan tudjuk, hogy melyik edényt használhatjuk és melyiket nem?

A mabadi.hu edényeinek a kínálatában számos ilyen típus található, amiket bátran feltehetünk az indukciós főzőlapra, és készíthetünk bennük különféle finomságokat. A gyors felfűtésnek köszönhetően a főzési idő lecsökken, így hamarabb szabadulhatunk a konyhából, és szentelhetjük figyelmünket valami más dolognak.

A mágneses módszert alkalmazhatjuk meglévő edényeinken és újak vásárlása során is. Elég csak az aljukra helyezni a mágnest, és máris megtudhatjuk, alkalmas-e vagy sem az indukciós főzőlapon történő használatra.

A megfelelő edények aljára tapad a mágnes, de ha mégsem, ma már kaphatók speciális fémkorongok, melyek segítségével ez a probléma is megoldható. A kerámia, üveg, réz, alumínium és porcelán tálakat semmiképpen ne próbáljuk ki, ezeknek nincs vastartalma.

Az acél, a rozsdamentes acél, a zománcozott acél és az öntöttvas kiválóan alkalmazható indukciós főzőlapon is. Lényeg, hogy minél vastagabb, többrétegű és egyenletes alja legyen az edénynek.

Miért jó választás az indukciós főzőlap?

Az indukciós főzőlapnak rengeteg előnye van a hagyományos fűtőszálas és a gáz főzőlappal szemben is. Sima felületének köszönhetően rendkívül egyszerűen tisztítható, ami a háziasszonyok számára már önmagában felér egy álom valóra válásával.

Nincs nyílt láng, ezért kevésbé balesetveszélyes, sokkal kisebb az esélye az égési sérülések bekövetkezésének. Közvetlenül az edényt melegíti fel, emiatt kifejezetten optimális az energiafelhasználása, megfelelő edény érzékelésének hiánya esetén pedig kikapcsol, és rövid idő alatt ki is hűl.

Hő csak a rendszer aktivitása esetén keletkezik, tehát amikor ráhelyezzük az edényt, de anélkül bekapcsolt állapotban is hideg marad. Ráadásul a főzőfelület nem is melegszik fel jobban, mint az edény.

További előnyök

A főzés szinte álomszerű az indukciós főzőlapon, bár szinte újra kell tanulni egy tapasztalt háziasszonynak is, hiszen a korszerű technika néhány változást is eredményez. Mindenesetre oda kell figyelni, mert sokkal hamarabb el fog készülni az étel, mint várnánk.

Az állítható hőmérséklettel szabályozható az egyes ételek elkészítéséhez legideálisabb hőfok. Végtelenül egyszerű a használata, bárki könnyedén elsajátíthatja, és minden nehézség nélkül, gördülékenyen kamatoztathatja ételkészítési ismereteit.

Ne ijedjünk meg attól sem, hogy ki kell dobnunk nagymamánktól örökölt kedvenc fazekunkat, mert ha mágnesezhető, minden további nélkül főzhetünk benne továbbra is fenséges ennivalókat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!