Lakásfelújítás környezettudatosan: energiahatékonyság és komfortérzet növelése ajtócserével

Egy lakásfelújítás megtervezése során nemcsak a kényelmet és az esztétikát, hanem az energiahatékonyság növelését is feltétlenül érdemes figyelembe vennünk. Ha éppen felújítást tervezünk, gondoljuk végig alaposan, hogy milyen megoldásokkal csökkenthetjük hatékonyan az otthonunk energiafelhasználását. 

Az egyik ilyen legjelentősebb, mégis érdemtelenül keveset említett téma a bejárati ajtó cseréje, amivel meglepően sokat javíthatunk a lakás energiafelhasználásán. Az Ajtorendeles.hu webshopban elérhető műanyag ajtó tökéletesen alkalmas arra, hogy növeljük otthonunk komfortját és energiahatékonyságát.

A hőszigetelés jelentősége

Ahhoz, hogy minél komfortosabb legyen számunkra az otthonunk a felújítást követően, a megfelelő hőszigetelés elengedhetetlen. Egy tökéletesen hőszigetelt, több légkamrás bejárati ajtó minimalizálja a hőveszteséget a téli hónapokban, mert nem engedi, hogy a hideg levegő bejusson a lakásba, a meleg levegőt pedig bent tartja. Így télen drasztikusan csökkenthetjük a fűtésszámlánkat anélkül, hogy a lakás hőmérsékletén ezt megéreznénk. 

A nyári hónapokban a megfelelő hőszigetelés megvéd bennünket a kinti hőségtől, és kellemes klímát biztosít a lakásban, így növelve komfortérzetünket. Az Ajtórendelés.hu webshopjában kapható egyszárnyú műanyag ajtók mindegyike kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul az üveges ajtók hőszigetelt üvegezéssel vannak ellátva, így az esztétikáért cserébe nem kell lemondanunk a kényelemről.

Hangszigetelés a komfortérzet növeléséért

Az energiahatékonyság mellett a komfortérzet növelése is rendkívül fontos a lakásfelújítás során. Hiszen ha a lakásunk nem kellően kényelmes számunkra, akkor nem szívesen töltünk ott időt, és nem tudjuk megfelelően kipihenni magunkat egy fárasztó nap után. A hőszigetelés mellett a modern bejárati ajtók praktikus hangszigeteléssel is el vannak látva, így kiszűrik a hangos és zavaró zajokat, ami egy társasházi lakásban igen nagy előny. Valljuk be, senki sem hallgatja szívesen a vitatkozó szomszédokat a lépcsőházban, sokkal kényelmesebb az otthonunk csendjében élvezni a pihenést.

Az ár-érték arány fontossága

Ne feledkezzünk meg az ár-érték arány fontosságáról sem. Egy lakásfelújítás sok esetben igen költséges beruházás, éppen ezért nem mindegy, hogy mekkora kiadást jelent egy-egy munkálat vagy egy termék beszerzése. Az Ajtorendeles.hu webshopban elérhető modern bejárati ajtók minőségi darabok, árszabásuknak köszönhetően azonban abszolút elérhetőek mindenki számára. Így a felújítás költségvetésének tervezésekor nyugodt szívvel kalkulálhatjuk be az ajtócserét is, mert az említett shopból rendelve jutányos áron tudunk olyan ajtót vásárolni, amely a fent említett szempontoknak maradéktalanul megfelel. Mielőtt nekiállunk a lakásfelújítási költségek kalkulálásának, feltétlenül érdemes felkeresni a webshopot és megnézni a széles kínálatukat.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!