Az autófóliázás menete: miért nem oldható meg otthon?

Az autófóliák tökéletes megoldást nyújthatnak, ha extra védelmet szeretnénk nyújtani járműveinknek is. A ma elérhető termékek a víz- és szennyeződésvédelem mellett már garantálják az autó színének védelmét, de még karcolás elleni védelmét is. Ezek az előnyök azonban csak akkor használhatók ki egészen, ha szakértő végzi el a fóliázást. Szóval hogyan is zajlik ez és miért nem lehet otthon megoldani?

Forrás: Pixabay

Állapotfelmérés

A legtöbb helyen az autófóliázás egy állapotfelméréssel kezdődik, amelynek több funkciója is van. Egyrészt a szakemberek megvizsgálják a fóliázásra kerülő felületet, felmérik, hogy pontosan milyen munkára számíthatnak és milyen erőforrásokra lesz szükségük. Másrészt az ügyfelet is szolgálja a folyamat, ugyanis ennek eredményeként készülhet el a végleges árajánlat, amely az anyagköltségeken kívül már a munkadíjakat is pontosan tartalmazza.

Előkészítés

Amennyiben már a kivitelező és az ügyfél is tudja, mi vár rá, megkezdődhet az előkészítés. Ez két részből áll: a fólia és a karosszéria előkészítéséből.

Az autó esetében tökéletes, teljes mértékben újszerű felületre van szükség ahhoz, hogy a fólia megfelelően ráragadhasson. Emiatt szükség lehet a fényezés javítására, esetleg bontásra és egyes alkatrészek cseréjére is.

A fólia előkészítése elsőre egyszerűbbnek tűnik, ám semmivel nem igényel kevesebb szakértelmet. A megfelelő méretre vágás ugyanis az a lépés, amelyet a legtöbben otthon is megoldhatónak gondolnának – ám nem az. Ha akár milliméterekkel is kisebb vagy nagyobb a fólia, azzal átfedések vagy rések alakulhatnak ki, ami negatívan befolyásolja a fólia hatékonyságát.

A fólia felrakása

Ezt követi a tényleges fóliázás, vagyis az, amikor a szakemberek felhelyezik a méretre vágott darabokat. Ehhez általában több munkatárs együttműködése szükséges, hogy ne gyűrődjön a fólia. Ha kisebb légbuborékok keletkeznek, – amely szinte mindig megtörténik – megfelelő eszközökkel kisimítják őket a felület alól, hogy tökéletes legyen a fedés.

Végső simítások

Végül néhány órán át hagyják száradni a fólia ragadós oldalát, hogy hosszantartó felület alakuljon ki. Amint letelt a száradási idő, a kivitelező ellenőrzi az elkészült terméket, hogy biztosan hibátlan munkát adhasson át a megrendelő számára.

A LLumar fóliák és magyarországi partnereik hatalmas szakértelemmel várják minden ügyfelüket. A prémium minőségű fóliák és a hozzáértő kivitelezők közösen tökéletes fóliázást biztosítanak, amely garantáltan évekig védi majd az autót. Tudj meg még többet termékeikről és vedd fel a kapcsolatot a kivitelezőkkel!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!