Programozás, mint hivatás

Aki otthonosan mozog az informatika és a számítástechnika világában, biztosan tisztában van azzal, hogy a programozás szakma egyre népszerűbb, és egyre nagyobb igény van programozó szakemberekre a munkaerőpiacon is. Ez egy olyan tudás lehet, amit érdemes elsajátítani, hiszen előnyben részesülhet a munkakeresésben, aki tud és szeret is programozni.

Forrás: canva.com

Egyéb, hasznos tréningek

Először is fontos tisztázni, hogy a programozás nem könnyű, így előfordulhat, hogy mégsem válik be. Ha ez veled is megtörténik, mégis szeretnél a számítástechnikával, azon belül pedig adatokkal és rendszerekkel dolgozni, akkor a Power BI tanfolyam jó választás lehet, hiszen általa megismerkedhetsz az adatelérésekkel és ezek vizuális megvalósításával is.

Azonban itt nem áll meg a választás lehetősége, ugyanis ma már a Microsoft vagy a Google rendszereiben is elmélyedhetsz, ami főként az irodai tevékenységekben lehet hasznodra.

Mi az a programozás?

A folyamat során készítünk valamilyen programot, amit később lefuttatunk és használunk valamilyen számítástechnikai eszközön. Ennek elkészítése maga a programozás, ami kódként jelenik meg a folyamat alatt, így a programozást kódolásnak is nevezzük. A programozási nyelvet arra használják, hogy a számítógéppel lekommunikálják, hogyan is cselekedjen egy program megvalósítására.

Ilyen programozási nyelvből nagyon sok fajta ismert, amiket úgy kell elképzelni, mint az idegen nyelveket. Ebből kifolyólag a programozó szakemberek nem ismerik az összes nyelvet, hanem néhányra specializálódva végzik munkájukat.

Forrás: canva.com

A legismertebb programozási nyelv talán a Python, amit egy Python tanfolyam keretein belül is el lehet sajátítani. Ismertek még a Java és a C++ programozási nyelvek is, amik megtanulásával előnyösebb helyzetből indulhatnak a szakemberek a munkaerőpiacon.

A programozáshoz szükséges tulajdonságok

Ahogy más egyéb szakmákban, úgy a programozásban is folyamatos fejlődésre és a tudás fejlesztésére van szükség. Lényeges továbbá a logikus gondolkodás, a türelem, valamint a kitartás is, hiszen a programozás időnként sok energiát és időt nem kímélve valósítható meg.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!