A fogak fehérítésének legjobb (és legbiztonságosabb) módjai

A fogfehérítés egy milliárd dolláros iparág, és mégsem minden fogfehérítési módszer biztonságos vagy akár hatékony. Ebben a cikkben a 35 éves magánpraxisban szerzett tapasztalataim alapján a szerintem legjobb fogfehérítési módszereket ismertetem.

Forrás: elements.envato.com

Több módszert is használhatsz, de ezek közül háromról lesz szó: a fehérítő fogkrémről, az elektromos fogkeféről és fogfehérítő matrica Crest.

Használjon fehérítő fogkrémet

A fehérítő fogkrémek általában összetevők kombinációját használják a fogakról a foltok eltávolítására, többek között:

  • Karbamid- vagy hidrogén-peroxid
  • Enyhe csiszolóanyagok (többek között aktív szén, szódabikarbóna, szilícium-dioxid, dikalcium-foszfát, kalcium-karbonát, nátrium-metafoszfát, cirkónium-szilikát és kalcium-pirofoszfát).
  • Hidroxiapatit

Egy 2018-as áttekintés szerint a fogfehérítő fogkrémek hatékonyan fehérítik a fogakat, és a felületi szennyeződések eltávolításával ragyogóbb mosolyt kínálnak.

A legtöbb fehérítő fogkrém azonban nem fehéríti/fehéríti a fogakat önmagában.

Váltson elektromos fogkefére

Az elektromos fogkefék hatékonyabban távolítják el a fogakról a felületi szennyeződéseket, mint a kézi fogkefék.

Az elektromos fogkefék árai néhány technológiai paraméter miatt nagymértékben változnak. Nincs bizonyíték arra, hogy a hozzáadott funkciók, mint például a Bluetooth vagy a speciális fejek, olyan módon javítanák a fogmosást, ami javítja a fogfehérítő hatást.

Az olcsó elektromos fogkefék hasonló fogfehérítő előnyökkel rendelkeznek, mint a több száz dollárba kerülő fogkefék.

Forrás: elements.envato.com

Szerezzen be egy fogfehérítő matricát a Cresttől

A legjobb, legtartósabb és legtartósabb módja a fogfehérítésnek a Crest egyedi fogfehérítő matricái. Ezek a fogfehérítő matrica nem újdonságok, de még mindig hatékonyak.

A fogfehérítő matricák Crest a fogfehérítés népszerű, recept nélkül kapható lehetőségei a mosolyok ragyogásának. Ezeket a vékony, rugalmas csíkokat peroxid alapú fehérítő géllel vonják be, és úgy tervezték, hogy alkalmazkodjanak a fogak alakjához. Alkalmazásukkor a fogzománcon lévő foltok fehérítésével hatnak, hatékonyan világosítva a fogak színét. A felhasználók a csíkokat általában naponta körülbelül 30 percig viselik a termék utasításaitól függően egy-két héten keresztül.

Fogfehérítő matricák: népszerűek, és vonzerejük az egyszerű használatban, megfizethetőségükben és kényelmükben rejlik a professzionális fogfehérítő kezelésekhez képest. Az eredmények azonban a fogak elszíneződésének mértékétől függően változhatnak, és egyes felhasználók átmeneti érzékenységet vagy ínyirritációt tapasztalhatnak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!