Hogyan kell helyesen feltenni és viselni egy pár biztonsági csizmát?

Így van… ez a cikk megtanítja, hogyan kell helyesen felvenni és viselni egy pár biztonsági lábbelit. Nem tűnik olyannak, amihez lépésről lépésre történő oktatásra lenne szükség, de ez gyakran nem olyan egyszerű, mint a légzés vagy a biciklizés.

Forrás: elements.envato.com

Mivel a biztonsági munkacipő viselése szubjektív – gyakran azonnal negatív véleménnyel van egy acélbetétes termék viseléséről.

A szubjektív egy olyan kifejezés, amely valakinek az adott témával kapcsolatos személyes véleményére vagy érzéseire utal. A szubjektív nézetek vagy vélemények nem az igazságon vagy a tényeken alapulnak. Ezek egy személy egyedi értelmezései egy eszméről, valamint gondolatai és érzései.

Milyen érzést kell adni a lábamnak?

Nem szabad sem lazának, sem túl szorosnak érezni. De feszesnek és védőnek kell lennie. Mint egy baba a takaróban. Mindenképpen éreznie kell némi ellenállást vagy nyomást (tudnia kell, hogy ott van), de nem szabad fájdalmat éreznie. A fájdalom nem a bújós érzés. A fájdalom nem ellenállás vagy nyomás. A fájdalom egy nagyon éles, kellemetlen érzés, amit azonnal tudni fogsz. De a kényelmes az kényelmes. És a kényelmes érzés akkor fontos, ha a láb a csizmában van.

A munkacipőnek nem szabad fájdalmat vagy akár kellemetlenséget okoznia.

Forrás: elements.envato.com

Ne gondolja, hogy csak egy méret van. A biztonsági csizmáknak acél orrmerevítője van – és mindig azt a méretet kell kipróbálnod, amilyennek gondolod magad, és egy mérettel feljebb. Továbbá ne próbálja fel csak a bal vagy csak a jobb oldalit, miközben leül. Győződjön meg 100%-ig arról, hogy mindkét cipőt felveszi; a jobb és a bal cipőt is. Mivel a lábfejek többnyire valóban különböző formájúak és különböző méretűek lehetnek. Ha már mindkét lábon vannak, fűzze be őket teljesen, és kösse meg a tetejükön.

Álljon fel és sétáljon egy kicsit. Ez azonnal jelezni fogja a fájdalmat. Ha egyszerűen csak szorítanak. Jó úton jársz. Ha dörzsölődést vagy olyan területeket észlel, amelyek felhólyagosodhatnak – nagyobb méretet kell keresnie. Az acélbetétes biztonsági bakancsban a lábujjak nem érintkezhetnek a lábbeli elülső részével.

Fontos, hogy a biztonsági cipője a lehető legkényelmesebb legyen, hogy a lehető legjobban tudja végezni a munkáját.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!