Fogyókúra alatt is fogyassz tartalmas reggelit!

Sokak életében örökösen csak tervként lebeg a diéta és az azzal járó súlyvesztés. Tele vagyunk ugyanis tévhitekkel, félünk az éhezéstől, és legtöbbször már a reggelinél elengedjük a gyeplőt. Legfőképp a kudarc elkerülése végett bele sem kezdünk.

Kalóriadeficittel jóllakni?

A fogyás titka nagyon egyszerű: kevesebb kalóriát kell bevinned az eddigiekhez képest. Emellett ügyelned kell az elfogyasztott ételek minőségére, a bevitt tápanyagok helyes arányára is. Hogyan érd el akkor a jóllakottság érzését? A Toman Diet sokrétű webshopjában találsz fehérjékben gazdag édes falatokat, amelyeket nyugodtan fogyaszthatsz a nap első étkezéseként, de akár napközben is, amikor szükséged van egy életmentő energiabevitelre.

Érdemes változatosságra törekedni, hogy ne váljon egyhangúvá a diétád. Bátran kísérletezgethetsz, ugyanakkor az alapvető instrukciókat be kell tartanod. Színesítheted a reggelik palettáját gyümölccsel, nyers zöldségekkel, de ha csak néhány apró változtatással kezded, azt is meghálálja a tested. Lecserélheted például a fehérlisztből készített péksüteményeket teljes kiőrlésűre vagy a zsíros sajtokat sovány túróra, sonkára.

Amikor nincs időd reggelizni

Bármilyen fegyelmezett és remek időgazdálkodó is legyél, egyszer-kétszer te is beleszaladsz abba, hogy nem jut időd a reggelire. Azt gondolod, egyszer kimaradhat ez az étkezés, majd délben vagy délelőtt felzárkózol. Fontos tudnod, hogy ami kiesett, az nem pótolható, az már egy másik étkezés. Ekkor jön a korgó gyomor és a dekoncentráltság némi ingerlékenységgel megfűszerezve.

Az ilyen esetekben bevetheted például az almás-fahéjas ízű zabkását, melyet valóban néhány perc alatt elkészíthetsz. Az alapporos verzióknál nem kell mást tenned, mint követni a csomagoláson lévő instrukciókat! Ha édesszájúnak vallod magad, akkor ezt a reggelit pont neked találták ki. 

Annyira finom, hogy könnyen kedvet kaphatsz egy lazább reggelen valami hasonlóhoz. Helyettesítheted az almát más gyümölccsel, bár vedd figyelembe az adott gyümölcs cukortartalmát is! Ha kevésbé töményen vagy sűrűn szereted, akkor kicsivel több vízzel hígíthatod.

Ami még segít az ideális testsúly elérésében

Természetesen a jó reggeli az egyik alappillére a tartós eredményeknek, de az étkezésen kívül más új szokásokat is be kell vezetned.

Ne feledkezz meg a testmozgásról! Életkorodnak, alkatodnak és habitusodnak megfelelő sportot válassz, a fokozatosság elvét mindenképp betartva! Ez lehet egy rendszeresen beiktatott reggeli séta, kora esti vagy délutáni kocogás. Bármi, amiben örömödet leled, és fokozza a lelkesedésed.

Egyéni sajátosságaid tovább árnyalhatják a képet. Van, aki egyedül is boldogul, de vannak, akiknek csapat nélkül nem megy. Ha te is az utóbbi táborba tartozol, akkor feltétlenül csatlakozz egy tapasztalt közösséghez! Itt nemcsak tuti reggeliket, egyéb fogásokat találsz, hanem kiváló szakembereket is. Ha kell, együtt áthidalhatjátok a lelkileg nehezebb időszakokat is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!