Így fogsz tudni sikeresen életmódot váltani!

Számos okból kifolyólag lehet szükség arra, hogy változtassunk az életmódunkon. Például egészségesebben szeretnénk élni, vagy le akarunk fogyni, esetleg olyan egészségügyi kihívásunk akad, amin sokat segít, ha jobban odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, mennyit mozgunk, vagy mennyit pihenünk.

Bár általában valamilyen személyes motiváció áll a háttérben fontos megemlíteni, hogy az életmódváltás hosszú távon a környezetünkre is pozitívan hat. Gondolunk itt arra, hogy ha például nem autóval, hanem biciklivel vagy gyalog közlekedünk, vagy ha nem habzsoljuk az ételeket, hanem tényleg csak annyit eszünk, amennyire szükségünk van, akkor azzal a bolygónkat is védjük. 

Ha az a cél vezérel minket, hogy szebbek, vonzóbbak legyünk, illetve ennek érdekében fogyjunk, és formáljuk az alakunkat, akkor a Sinergy Shape Alakformáló Szalon kezeléseit is érdemes bevetnünk a célunk elérése érdekében. 

Mai cikkünkben hozunk 4 tippet, ami segít, hogy te is sikeresen életmódot tudj váltani.

 1. Határozd meg pontosan, hogy mi a célod!

Először is nagyon fontos, hogy tisztában legyél, pontosan mi a célod, mi az, amit az életmódváltással el szeretnél érni. Érdemes világosan – és amennyire lehetséges – konkrétan fogalmaznod, például ha le szeretnél fogyni, akkor határozd meg, hogy mi az ideális testsúly számodra, amit a mérlegen szeretnél látni. Ez segít motiváltnak maradni mindamellett, hogy egyúttal mérhetővé, s ezáltal követhetővé is teszi a célodat.

 2. Drasztikus változtatások helyett haladj kis lépésekben!

Sokan ott rontják el az életmódváltást, hogy túlságosan drasztikus változásokat akarnak egyik napról a másikra bevezetni a mindennapjaikba. Ha például te napi kb. 2500-3000 kalóriát eszel, akkor ne akard a kalóriamennységet levinni másnaptól 1500 kalóriára, mert nem fogod tudni tartani. Vagy ha korábban semmit sem mozogtál, akkor ne egy 3 órás edzéssel akard elkezdeni. Haladj inkább kis lépésekben!

 3. Mozogj rendszeresen!

Ha változtatni szeretnél az életmódodon, akkor fontos, hogy rendszeresen időt találj a mozgásra. Nem kell azonnal kemény edzésekkel kezdened – ez nem is ajánlott –, a lényeg, hogy megtaláld azt a mozgásformát, ami be tudsz illeszteni az életedbe, és amit szívesen csinálsz. Lehet az például a séta, a jóga, a kerékpározás vagy akár az úszás is. 

 4. Aludj eleget!

Szintén nagyon fontos, hogy eleget aludj, alvás során ugyanis a testünk regenerálódik, a sejtek megújulnak, a szövetek helyreállnak. Ha rendszeresen előfordul, hogy kevesebbet alszol, mint amennyi szükséges lenne, akkor nem fogod tudni kipihenni magad, kevésbé fogsz tudni koncentrálni a céljaidra, nehezebb lesz kitartani, amikor nehézség adódik, ráadásul az edzéseid is kevésbé lesznek hatékonyak.

Ezek tehát a legfontosabb tanácsok, amiket mindenképp érdemes megfogadni, ha az a célod, hogy életmódot változtass. Fontos, hogy konkretizáld mit szeretnél elérni, ezt követően pedig kis lépésekben haladj, miközben rendszeresen mozogsz, és eleget alszol.

Ha ezeket megteszed, akkor előbb eléred a céljaidat, mint azt gondoltad volna!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!