Mikor van szükség személyi védőfelszerelésre és hogyan válasszuk ki?

Az egyéni védőfelszerelések a munkahelyi biztonság megőrzése érdekében kulcsszerepet töltenek be. Az alkalmazottak számára biztosítható ruházat és védőfelszerelés a laboratóriumokban, az építőiparban, a raktárakban és még sok más területen is fontos. Hogy milyen terméket válasszunk, azt viszont a rendeletek és a szabványok határozzák meg.

Nézzünk pár példát

Az építőiparban dolgozók részére védősisak, munkás póló és füldugó szükséges. Emellett természetesen ne felejtsünk el gondoskodni a megfelelő munkavédelmi bakancsról sem. Az egészségügyben dolgozóknak maszkokat, míg a laboratóriumban dolgozóknak lehetséges, hogy vegyvédelmi ruhát is viselniük kell. Akik lézerrel dolgoznak ott elengedhetetlen a védőszemüveg viselése. A fémiparban a munkavédelmi cipőt kell gondosan megválasztani. A csúszós, nedves környezetben dolgozóknak speciális csúszásmentes bevonattal ellátott cipőt vagy bakancsot célszerű választani. A vegyi anyagokhoz elengedhetetlen a védőkesztyű, míg a repülőtereken dolgozóknak a fülvédő.

Mire érdemes még odafigyelni?

A magas hőmérsékletben vagy az olyan területeken, ahol magas a páratartalom légáteresztő ruhákat érdemes adni az alkalmazottaknak. A veszélyes területeken, mint például az építőipar, bekövetkezhetnek áramütéses balesetek is, ez ellen pedig speciális cipővel és sisakkal lehet védekezni. A munkahelyi veszélyek sora végeláthatatlan és vannak olyan speciális esetek is, amikor például radioaktív veszélynek vannak kitéve a munkavállalók. Ezek ellen is lehet védekezni, de fontos, hogy mindenben szabályszerűen járjunk el. Nem árt odafigyelni a funkcionalitásra és a kényelemre is, hiszen az alkalmazottak nem biztos, hogy szívesen dolgoznak kényelmetlen öltözetben. Ez akár a termelékenységet is visszavetheti. Mindig az adott éghajlatnak megfelelő anyagból készült ruhát válasszuk és kerüljük el a túlzottan szűk darabokat. A kényelem javítása érdekében egyéni védőeszközöket is beszerezhetünk, mint például az olyan maszkokat, amelyek állítható pántokkal szabályozhatók.

A monor munkavédelmi bolt kínálata igen szerteágazó, így itt szinte mindent beszerezhetünk, amire csak szükségünk van. Személyesen, valamint online is rendelhetünk és a szakértő munkatársak is segíthetnek a választásban. Természetesen az ár is sokat számít, de itt ezen a téren sem fogunk csalódni. Komplett munkaruha családok, lábbelik, kesztyűk, légzésvédelmi felszerelések, szemvédelemhez használatos termékek is szerepelnek a széles termékválasztékban.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!