Ortopéd cipő: javallatok és használati ajánlások

Az ortopéd cipők már évek óta trendinek számítanak mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek körében. Azt, hogy a supinált cipő kinek ajánlott és mikor kell supinált cipő vásárlásán gondolkodni – megtudhatják cikkünkből.

Kinek van szüksége ortopéd cipőre?

Az ortopéd cipők olyan terápiás és megelőző modellek, amelyeket a láb mozgásszervi deformitásainak megelőzésére vagy korrigálására terveztek. Speciális kialakításuk biztosítja a láb anatómiailag helyes helyzetét. Élete során valószínüleg minder ember szájából elhangzott már az a mondat. Hogy: „fáj a lábfejem”. A talp fájdalom oka igen gyakran a nem megfelelő lábbeli. Ennek elkerülése érdekében ajánlott az ortopéd lábbeli.

Az ortopéd cipő viselésekor:

  • a mozgásszervi rendszer terhelése megfelelően oszlik el;
  • biztosítja a szükséges párnázást mozgás közben;
  • javítja a járást és a testtartást;
  • csökken a lábfáradtság;
  • a lábdeformitások korrigálódnak vagy teljesen megszűnnek.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a gyógybetétes cipők hasznosak lehetnek azok számára, akik:

  • lúdtalptól és a mozgásszervi rendszer egyéb deformitásaitól szenvednek. Szükséges-e ortopéd cipő használata valgus és lábujj deformáció esetén? Természetesen egy ilyen modell a korrekció leghatékonyabb módja;
  • akik szeretik az aktív kikapcsolódást és a sportot;
  • cukorbetegségben szenvedőknek;
  • a mozgásszervi rendszer sérülései vagy műtétei esetén;
  • állandó függőleges terhelés esetén.

Ajánlott ezenkívül a sarkantyútól, tyúkszemtől és túlsúlytól szenvedőknek is. Csak egy ortopéd szakember tudja megállapítani, hogy supinált cipő mikor kell, segít-e az adott esetben. Ezért előzetesen konzultáljon orvosával. Lehetséges, hogy az Ön esetében elegendő egy supinált talpbetét, például az Ortek orto talpbetét használata.

Naponta hány órát kell ortopéd cipőt viselni?

Azt, hogy naponta pontosan hány órát kell ortopéd cipőt viselni, egy ortopéd szakember tudja megmondani. Minden az egyéni jellemzőktől és a diagnózistól függ. Az ortopéd cipőhöz való hozzászokás is időbe telik, ami akár két hétig is eltarthat. A napi viselési időt 2-4 órával kell kezdeni, majd fokozatosan 30-60 perccel ajánlott növelni.

Hogyan válasszunk ortopéd cipőt felnőtteknek?

Sokakat érdekel az a kérdés, hogy árthat-e az ortopéd cipő? Csak abban az esetben, ha rosszul választják azt ki. Ennek megelőzése érdekében tartson be néhány egyszerű szabályt:

  • Kövesse az ortopéd szakember ajánlásait. Ő megállapítja, milyen típusú lábbelit kell viselni az Ön esetéban, például megelőzés, lúdtalp vagy valgus esetén.
  • Válassza ki a megfelelő méretet. A megfelelő cipőméret kiválasztása nagyon fontos. Nem szabad túl nagy vagy túl szűk cipőt vásárolni. Ellenkező esetben nem éri el a megelőző és terápiás hatást.
  • Fordítson figyelmet a cipő rögzítő elemeire. Hogyan kell illeszkednie egy ortopéd cipőnek? Az ilyen lábbellinek szorosan kell illeszkednie, ebben segítenek a fűző, tépőzár és csatok.

Keressen modelleket minden évszakra. A legjobb, ha több párat választ, nem feledkezve meg a házicipőről sem. Az Ortek Ortopéd cipő katalógus széles választékot kínál: nyári, téli és átmeneti ortopédiai cipőket. Vannak márkás cipők nők, férfiak és gyermekek számára megfizethető áron.

Az ortek.hu anyagai alapján.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!