Kígyóbor – Délkelet-Ázsia ínyenc itala

A kígyóbor a Délkelet-Ázsiai országok kedvelt itala. Thaiföld, Korea, Laosz, de legfőképpen Vietnam megőrül ezért az italért. A kígyót, legtöbbször Kobrát, rizspárlatban áztatják. Vietnamban, ami a kígyóbor szülőhazájának számít, egy speciális helyi fűszerkeveréket használnak, hogy megízesítsék az összetéveszthetetlen helyi változatot. Néha egy két skorpiót is beletesznek a hátborzongató italba. A rizspárlat alkoholtartalma semlegesíti a kígyók mérgét. Mint minden különlegességet a kígyóbort is sokszor árulják csodás gyógyulást ígérő elixírként. Vietnamban egyébként nemcsak kígyó bort rendelhetsz, hanem teljes kígyó menüt is. A Kígyó-falu éttermeiben tucatszámra tartják az élő példányokat, melyekből elkészítik a kíváncsi látogató számára a friss, helyi kígyó-tál specialitásokat. A különleges kísérő italok között szerepelnek kígyóvérrel kevert borok illetve a Kobrák hólyagjából kinyert szubsztanciák által ízesített italok is.

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor

Kígyó bor


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!