A világ legterebélyesebb fája a „Maior cajueiro do mundo”, ami annyit jelent: a legnagyobb kesudiófa a világon. A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült 1994-ben, mint a legnagyobb területet elfoglaló fa a világon. Brazília Rio Grande do Norte nevű északkeleti államában, Natal-ban csodálható meg. Kívülről zártnak tűnik, de ágai között sok a szabad hely, ezért turistautakat, pihenőket is kiépítettek alatt, a fa károsítása nélkül. A lenyűgöző fa nagyjából 70-szer akkora, mint egy átlagos kesufa.
A hatalmas fa már több mint 8000 négyzetméternyi területet vett a birtokába, ami nagyobb mint egy futballpálya, és még mindig nő. A rekord oka egy genetikai mutáció: a fa ágai nem felfelé, hanem oldalirányba nőnek, s ha egy ág érinti a talajt, gyökereket ereszt, és egy új elágazás kezd növekedni. Korát illetően megoszlanak a vélemények, de a legelfogadottabb álláspont szerint 1888-ban ültette egy halász, Luiz Inácio de Oliveira, akit halála után a fa árnyékában temettek el.
A fa rengeteg termést hoz, évente több mint hatvanezer kesualma terem. A húsos „gyümölcs” a virágkocsány megvastagodásából származik. A „kesualmát” sokféleképpen fogyasztják. A vékony pergamenszerű héj alatt szúrós illatú, világossárga, lédús hús található. A valódi termés, a kesudió, a megvastagodott kocsány alján található. A vese alakú, hosszúkás, 2,5 cm-es mag belseje finom csemege. A fehér magbél nagy tápértékű. A kesudióban nagyon sok értékes tápanyag található: foszfor, magnézium, vas, réz, cink, szelén, A- és B-vitaminok, béta-karotin, folsav, hogy csak néhányat említsünk. Magas kalciumtartalmának köszönhetően erősíti a csontokat, a hajat és a körmöt. A kesudió antioxidáns hatású E-vitamin-tartalma is igen magas.