Minu Pauline egy jól működő éttermet üzemeltet az indiai Kocsín városában, és mivel nap mint nap szembesült azzal, hogy milyen sok ember kénytelen a szemetesből kidobott, sokszor romlott ételeket enni, eldöntötte, hogy mindenképp segíteni fog a rászorulókon. Az indiai nő ezért úgy döntött, hogy kihelyez egy hűtőt az étterme elé, amelybe a megmaradt ételeket teszi bele. A hűtőben lévő, dátummal ellátott ételmaradékokból bármikor ehetnek a hajléktankanok és a rászorulók. A hűtőbe bárki tehet be ételt, és bárki ki is veheti onnan, természetesen ingyen. Naponta 200-300 adag ételt tesznek bele, amelyek rendre el is fogynak.
“Sokkoló volt számomra látni, hogy mennyi ember eszik a szemetesből, és kénytelen a mások által kidobott, romlott, büdös hulladékban turkálni” – nyilatkozta Minu. Ez pedig arra ösztönözte, hogy segítsen másokon. Nemcsak ő, hanem a vendégei és a közösség többi tagja is részt vesz a hűtő feltöltésében, egyre többen és többen teszik bele a megmaradt ételeket, a lejárati dátummal felcímkézve.
Az ENSZ becslése szerint egyébként az összes előállított élelmiszernek nagyjából a harmada megy kárba világszerte. Különösen megdöbbentő, hogy Indiában az élelmiszerek 40 százaléka már azelőtt tönkremegy, mielőtt azt felhasználták volna, de az Egyesült Államokban is hasonló a helyzet, ott ez az arány 30 százalék.
VIDEÓ: